Telegondola Sinaia

Publicat la

Telegondola Sinaia: Program, tarife și traseu

În inima stațiunii montane Sinaia, cunoscută și sub numele de „Perla Carpaților”, te așteaptă una dintre cele mai atractive facilități și anume telegondola pe tronsonul Cota 1400 – Cota 2000. Aceasta îți oferă o experiență unică și comodă, fie că ești turist, schior sau biciclist, datorită panoramei spectaculoase a orașului și a împrejurimilor montane. 

Telegondola nu doar că simplifică accesul la pârtiile înalte și lungi ale stațiunii, dar adaugă și un plus de farmec excursiilor tale încât fiecare călătorie se va transforma într-o aventură pe crestele munților. 

Stația acesteia se află în centrul orașului și circulă la intervale regulate, motiv pentru care nu poți rata o astfel de ocazie. Continuă să citești și vei afla cât mai multe detalii despre ce poți face în Sinaia și ce te așteaptă dacă urci cu telegondola Sinaia.

Sinaia văzută de la înălțime

Sinaia își dezvăluie adevărata splendoare atunci când este admirată de la înălțime, iar telegondola din oraș oferă această oportunitate. Odată ce ajungi în parcul Dimitrie Ghica, poți alege dintre două trasee care duc către Platoul Bucegi și implicit la Babele. Indiferent de varianta aleasă, ambele trasee te vor uimi panoramele lor.

Călătoria cu telegondola, una dintre cele mai moderne instalații de acest tip din țară, îți oferă un drum plăcut și confortabil. Pe măsură ce urci, vei putea să admiri timp de 20 de minute orașul Sinaia de la înălțime cu tot ceea ce oferă el. Astfel, de la agitația orașului vei ajunge la Cota 1400, unde vei fi înconjurat de natura și liniștea muntelui. 

În schimb, dacă preferi varianta tradițională, telecabina din centrul orașului te duce către Cota 2000, de unde poți să continui la pas către vârful Furnica, Piatra Arsă și în cele din urmă la Platoul Babele.

Fie că ești un iubitor de natură sau un turist cu multă experiență în spate, Sinaia îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a te putea bucura cu adevărat de splendoarea peisajului.

Ce obiective poți vedea prin Sinaia

Deși e un oraș mic, în Sinaia există numeroase atracții turistice care chiar merită vizitate pentru istoria și farmecul lor. 

Castelul Peleș, unul dintre cele mai importante castele din Europa, se distinge prin arhitectura sa impresionantă și interioarele somptuoase. Odată ce intri în castel, vei fi uimit de Holul de Onoare, biblioteca regală și teatrul cu scenă care are peste 50 de locuri, toate fiind doar câteva dintre atracțiile care te așteaptă să le vizitezi. 

Castelul Peleș

După ce explorezi Peleșul, continuă cu castelul Pelișor care se află tot pe domeniul regal. Acesta a fost construit de Regele Carol I pentru moștenitorii săi, Regele Ferdinand și Regina Maria. Cu doar 90 de camere, Pelișorul te va surprinde prin decorul său unic, inspirat de regina Maria, inclusiv prin faimosul dormitor de aur realizat din lemn de tei aurit. 

Pentru o pauză poți să faci o plimbare prin parcul Dimitrie Ghica, cu alei de promenadă și locuri de joacă, unde în sezonul rece este deschis un patinoar care pare desprins din filmele de Crăciun. De-a lungul aleilor vei vedea busturile unor personalități remarcabile precum Ion Creangă și Mihai Eminescu.

Nu trebuie să ratezi Cazinoul din Sinaia, o bijuterie arhitecturală construită într-un timp foarte scurt la dorința Regelui Carol I. Deși jocurile de noroc au fost interzise în anul 1947, cazinoul continuă să găzduiască evenimente, expoziții și simpozioane. 

Traseul până la telegondola Sinaia

Pentru a ajunge la telegondolă, trebuie mai întâi să ajungi la parcul Dimitrie Ghica, de unde ai două opțiuni: fie mergi cu un taxi, fie faci o plimbare pe jos pe Bulevardul Carol I. Dacă mergi pe jos, va trebui să parcurgi aproximativ 300 de metri până la Strada Aostă, care te va conduce spre telegondola Sinaia. Pe parcurs, vei ajunge la intersecția cu Strada Șoimului, iar mai departe la Vila Marald, un loc perfect pentru o scurtă pauză. Atunci când te simți pregătit să continui călătoria, mergi pe Strada Șoimului care te va duce spre destinația finală. 

Pe tot parcursul acestei călătorii vei putea admira peisajele dealurilor împădurite și orașului Sinaia.

Cu telegondola până la altitudinea 1400

Această instalație de ultimă generație este o metodă excelentă de a ajunge rapid la altitudinea de 1400 de metri, dar și de a te bucura de priveliștea montană. Telegondolele pot transporta până la 1700 de turiști pe oră, fiecare cabină având o capacitate de 8 persoane. Viteza maximă este de 6 metri pe secundă și asigură o urcare rapidă în perioadele aglomerate, dar și o călătorie lină în momentele mai liniștite. Pe parcursul celor aproximativ de 20 de minute ale ascensiunii, vei vedea cum orașul Sinaia se deschide în fața ochilor tăi cu toate priveliștile sale pitorești. 

Mai departe către cota 2000

Mai departe către cota 2000 trebuie să mergi cu telecabina pentru doar 30 de minute. Pe tot parcursul călătoriei, vei fi martorul unui cadru natural impresionant. Odată ce ai ajuns la cota 2000, vei fi întâmpinat de un restaurantul „La Ceaunul Crăpat”, cunoscut pentru preparatele sale tradiționale românești. Iar de aici este doar începutul a ceea ce urmează. După ce ai terminat de admirat peisajului, poți să continui pe un traseu ușor de două ore, care te va conduce către Vârful Furnica, apoi spre Piatra Arsă, iar la final către Babele. 

Deși drumul nu este amenajat, este accesibil în sezonul cald și îți permite să explorezi aceste zone fără griji.

Traseul către Vârful Furnica – Piatra Arsă – Babele

Acest traseu începe cu un drum ușor, marcajul galben fiind ghidul tău de încredere pe tot parcursul întregii călătorii. Prima dată vei ajunge la Vârful Furnica, unde priveliștea te va lăsa pur și simplu fără cuvinte. Continuând traseul, vei ajunge la Piatra Arsă, cu formațiunile sale stâncoase, care adaugă un plusvaloare peisajului. Pe măsură ce te apropii de Babele, vei fi întâmpinat de stânci impunătoare, ce par a se apleca spre tine. Traseul, estimat la aproximativ două ore și jumătate, este ideal pentru vară, fără a necesita echipament special. Dacă vremea este frumoasă, vei avea ocazia să observi „broboadele și fustele roșii” ale Babelor, care, deși pot părea fioroase la prima vedere, sunt destul de primitoare. 

Program telegondola Sinaia

Dacă vrei să urci cu telegondola Sinaia la cota 1400, e bine să-i cunoști programul: 

  • Luni – duminică: 9:00 – 17:00;
  • Marți: 12:00 – 17:00.

Pentru cota 2000 poți urca cu Gondola Carp, care funcționează în următorul interval orar:

  • Luni – duminică: 9:30 – 16:30;
  • Marți: 12:00 – 16:30.

Cât costă plimbarea cu telegondola Sinaia?

În funcție de traseul ales, tarifele sunt accesibile și variate pentru a se potrivi diferitelor nevoi. Pentru adulți, urcarea costă 20 de lei, în timp ce urcarea și coborârea sunt disponibile pentru 34 de lei. Copiii beneficiază de tarife reduse, cu 13 lei pentru urcare și 25 de lei pentru urcare și coborâre. În plus, micuții sub 5 ani se pot bucura de călătorie gratuit. Așadar, pregătește-te pentru o experiență de neuitat, accesibilă pentru toată familia!

Unde te cazezi? Alege Transylvanian Inn pentru o experiență montană autentică!

Dacă ești în căutarea unei cazări care să îmbine confortul modern cu farmecul autentic al muntelui, te așteptăm la Vila Transylvanian Inn

Situată în inima naturii, într-o zonă cu multe atracții turistice, această vilă oferă nu doar camere elegante și bine echipate, ci și o atmosferă primitoare și relaxantă. Imaginează-ți cum ar fi să te trezești dimineața cu aerul proaspăt al muntelui și să savurezi un mic dejun delicios înainte de a explora traseele din jur. 

Vila Transylvanian Inn este locul ideal pentru a te relaxa după o zi plină de aventuri, oferindu-ți atât liniște cât și acces rapid la atracțiile din zonă. Fie că ești în căutarea unui sejur romantic sau al unei vacanțe de familie, aici vei găsi facilități excelente și un personal prietenos gata să te ajute să ai o ședere de neuitat.

Cerere rezervare

Suita deluxe
Apartament
Camere duble superioare
Camere duble standard

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.