Manastirea din Bran Transylvania Inn

Manastirea din Bran

Bran
Parcul Regal Transylvania Inn

Parcul Regal

Bran
Cascada La Chisatoare Transylvania Inn

Cascada La Chisatoare

Bran

Bran

Atestat documentar pentru prima oară în anul 1367, Bran este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Brașov, Transilvania, România.

Situat la 29 km distanță față de Brașov și la o altitudine de 763 metri, Bran oferă multiple oportunități de relaxare și explorare:

- Castelul Bran - fortăreața medievală construită în 1212 de Ordinul Cavalerilor Teutoni;
- Capela Reginei - realizată la Bran pentru a adăposti vasul cu inima reginei Maria a României;
- Schitul Bran - ce oferă o panoramă impresionantă către Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postăvaru și Măgura Codlei;
- Castelul Groazei - dedicat celor tari de inimă care pot vizita o temniță veche sau chiar o cameră de tortură;

Pentru cei care doresc să-și încarce bateriile în natură, Munții Bucegi și Piatra Craiului vă așteaptă pentru drumeții sau plimbări cu bicicleta.

La 2 km de Castelul Bran, pasionații de schi găsesc în Bran pârtia Zănoaga. Cu o lungime de 650 metri și o diferență de nivel de 145 metri, pârtia este recomandată începătorilor sau schiorilor de nivel mediu.

Castelul Bran Transylvania Inn

Castelul Bran

Bran
Muzeul satului Branean Transylvania Inn

Muzeul satului Branean

Bran
Muzeul national Bran Transylvania Inn

Muzeul national Bran

Bran

Brasov

Prezent pentru prima dată în atestările documentare în anul 1235 și situat geografic în centrul României, actualul oraș Brașov s-a numit între 1950 și 1960 orașul Stalin, după Iosif Stalin.

Brașovul reprezintă un punct de legătură între Transilvania, Țara Românească și Moldova. Înconjurat de Carpatii de Sud și aflat la o altitudine medie de 625 metri, Brașovul prezintă turiștilor clădiri cu o arhitectură unică dar și posibilități autentice de conectare cu natura.

Când ajungeți în Brașov merită să admirați clădirile decorate în stil baroc din Piața Sfatului, centrul vechiului oraș medieval. Imediat lângă Piața Sfatului, găsiți Biserica Neagră, o atracție principală a orașului, cea mai mare biserică gotică din România care adăpostește una dintre cele mai mari orgi din Europa de Est.

La 14 km distanță de Brașov, se află Poiana Brașov, o stațiune turistică extrem de căutată de iubitorii sporturilor de iarnă.

Brașovul încântă prin simplitate și complexitate în același timp, oferind un loc de poveste fiecărui vizitator.

Piata Sfatului Transylvania Inn

Piata Sfatului

Brasov
Biserica Neagra Transylvania Inn

Biserica Neagra

Brasov
Strada Sforii Transylvania Inn

Strada Sforii

Brasov
Prima scoala romaneasca Transylvania Inn

Prima scoala romaneasca

Brasov
Tampa Transylvania Inn

Tampa

Brasov
Poiana Brasov Transylvania Inn

Poiana Brasov

Brasov
Casa Negustorilor Transylvania Inn

Casa Negustorilor

Brasov
Dealul Cetatuia Brasovului Transylvania Inn

Dealul Cetatuia Brasovului

Brasov

Centre de echitatie

Caii reprezintă unele dintre cele mai fascinante și inteligente animale, iar experiența călăritului te conectează cu lumea necuvântătoarelor și cu mediul înconjurător într-un mod pe care cu greu îl găsești în altă parte.

Zona Branului este extrem de ofertantă în centre de echitație, oferind pasionaților de echitație multiple posibilități să exploreze autentic natura.

Centrele de echitație oferă lecții individuale cu instructori, plimbări cu trăsura sau cu sania, dar și trasee pentru cei avansați.

Mai jos găsiți o selecție a centrelor de echitație, din zona Branului, locuri unde vă puteți bucura de o experiență desăvârșită.

Spiritul Cailor Transylvania Inn

Spiritul Cailor

Poiana Brasov
Complex turistic Panicel Transylvania Inn

Complex turistic Panicel

Rasnov
Centru de echitatie Cristina Transylvania Inn

Centru de echitatie Cristina

Rasnov
Herghelia Haiducilor Transylvania Inn

Herghelia Haiducilor

Bran
Echitatie Diana Transylvania Inn

Echitatie Diana

Rasnov
Echitatie Dracula Danes Transylvania Inn

Echitatie Dracula Danes

Bran

Rasnov

Atestat documentar pentru prima dată în anul 1331 sub numele "Rosnou", Râșnov este situat la 15 km distanță de Brașov, la poalele masivului Postăvarul și la extremitatea nordică a culoarului Rucăr-Bran și Cheia Predeal.

Situat la o altitudine medie de 676 metri, orașul Râșnov a cunoscut o evoluție constantă de-a lungul vremii. În anul 1929 a primit statutul de stațiune climaterică, în 2009 a devenit primul oraș turistic din România promovat cu fonduri europene, iar în 2012 a fost atestat stațiune turistică de interes național prin Hotărâre de Guvern.

Obiectivele turistice din Râșnov sunt diverse și încântătoare, unele deținătoare de recorduri naționale și europene.

Cetatea Râșnovului, fortăreața ridicată în evul mediu de locuitorii Râșnovului pentru a se apăra de invaziile vrăjmașe, Peștera Valea Cetății, aflată în rezervația naturală cu același nume, este cea mai modernă din România, iar Dino Parc este singurul parc tematic de dinozauri din România și cel mai mare din Sud Estul Europei.

De asemenea, centrul de sărituri cu schiurile Râșnov, localizat în Valea Cărbunării, este singurul din România și Sud Estul Europei la standardele impuse de Federația Internațională de Schi.

Cetatea Rasnovului Transylvania Inn

Cetatea Rasnovului

Rasnov
Dino Park Transylvania Inn

Dino Park

Rasnov
Pestera Valea Cetatii Transylvania Inn

Pestera Valea Cetatii

Rasnov
Funicular Cetate Transylvania Inn

Funicular Cetate

Rasnov

Zarnesti

Situat la poalele munților Piatra Craiului și la o altitudinea de 722 m, Zărneștiul a fost atestat documentar în anul 1373, sub numele de Zârna. În anul 1951, Zărnești a fost declarat oraș.

Străbătut de râul Bârsa, Zărneștiul reprezintă un excelent punct pe harta turistică a României privind frumusețea locurilor, oferind turiștilor activități variate și interactive.

Din Zărnești poți ajunge atât la Parcul Național Piatra Craiului, cel mai spectaculos masiv din Munții Carpați, cât și la Cheile Zărneștilor, un impresionant defileu cu o lungime de 4 km.

Tot în Zărnești găsim și Rezervația Libearty, cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor din Europa. Întinsă pe 69 de hectare rezervație naturală este prima din România destinată urșilor captivi și cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume.

Sportul este și el bine reprezentat în Zărnești, orașul fiind cunoscut datorită alpinismului și motocrosului. În același timp, oaspeții ce-și doresc relaxarea găsesc în Zărnești un loc potrivit pentru turismul de recreere.

Pentru cei ce iubesc drumețiile, este importat de știut că Masivul Piatra Craiului, un loc unde populația de animale sălbatice este foarte ridicată, reprezintă punctul de plecare către unele dintre cele mai frumoase trasee turistice din România.

Sanctuarul de Ursi Transylvania Inn

Sanctuarul de Ursi

Zarnesti
Parcul National Piatra Craiului Transylvania Inn

Parcul National Piatra Craiului

Zarnesti
Castrul roman Cumidava Transylvania Inn

Castrul roman Cumidava

Zarnesti
Prapastiile Zarnestiului Transylvania Inn

Prapastiile Zarnestiului

Zarnesti